miercuri, 18 martie 2009

"from...cocteau"



"Un om normal din punct de vedere sexual ar trebui sa fie in stare sa faca dragoste cu oricine si chiar cu orice, deoarece instinctul speciei este orb; lucreaza la gramada. Aceasta explica moravurile ingaduitoare, puse pe seama viciului, ale oamenilor din popor si mai ales ale marinarilor. Singurul care conteaza este actul sexual. O bruta se sinchiseste prea putin de imprejurarile din care se naste. Nu vorbesc de dragoste.
Ritmul vietii noastre se desfasoara in perioade, toate la fel, numai ca felul in care se prezinta le face de nerecunoscut. Evenimentul-capcana sau persoana-capcana sunt cu atat mai periculoase cu cat sunt subordonate aceleiasi legi si poarta in mod sincer o masca. Cu timpul, suferinta ne trezeste la realitate si ne semnaleaza o gramada de capcane. Daca refuzam sa traim insipid, trebuie sa acceptam unele capcane cu toate ca avem certitudinea ca ne expunem in felul acesta la consecinte funeste. Intelepciunea consta in a fi nebun atunci cand imprejurarile merita osteneala.


Viciul incepe cu alegerea. In functie de ereditate, de inteligenta, de oboseala nervoasa a subiectului, aceasta alegere se rafineaza pana la a deveni inexplicabila, comica sau criminala.


Nu incerc sa apar drogul; incerc sa deslusesc in intuneric, sa ma pun de-a curmezisul, sa abordez din fata probleme care sunt intotdeauna abordate din profil.
Exista organisme care se nasc pentru a cadea prada drogurilor. Care cer o carja fara de care nu pot intra in contact cu exteriorul. Care plutesc. Vegeteaza intre clar si obscur. Atata vreme cat o substanta nu-i da consistenta, lumea ramane o fantoma."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu